четвртак, 27. фебруар 2014.

MILINKO MILE VASILjEVIĆ





MILINKO MILE VASILjEVIĆ
(Voice Over Artist)


Autobiografija


Odrastajući uz kasetofon i radio, postao sam ljubitelj radijskih reklama koje su u to vreme devedesetih godina proizvodile lokalne i nacionalne radio stanice Srbije, i upijao ih je kao pustinja vodu.

Po završetku srednje škole otisnuo sam se u zanimljivi i nepredvidivi svet radija, inače to mi je bila jedna od najvećih želja u detinjstvu da postanem spiker na radiju. Bog mi je dao dar, odnosno glas pomoću kojeg sam mogao da započnem ovaj posao. U početku sam imitirao starije spikere i voditelje, i snimao reklame i emisije na mom kasetofonu. Ljudi koji su me čuli u to vreme rekli su mi da imam dar za taj posao i zahvaljući njima nisam odustajao u svojoj nameri.


Godine 2001. na audiciji za spikere u radiju PODRINjE
komisija sastavljena od spikera i novinara, na čelu sa urednicom Vericom Mićić prima me na probni rad,
uz neophodno doškolovavanje kod Ljiljane Tešmanović mentorke za govornu kulturu koja je učila generacije mladih spikera. Prvo znanje stekao sam u kući PODRINjE na radiju.

Ovaj rudarski i ujedno lep posao učio sam od starijih kolega koji su mi pružili šansu.
Nikada se nisam zadovoljavao onim što već znam ili naučim u hodu, već sam koristio svaku priliku da se dodatno usavršavam i ugledam na poznate spikere i naratore među kojima su: Goran Stojić, Žarko Obračević, Dejan Đurović, Goran Sultanović.

Godine 2003. nastavljam rad u radio stanici RITAM HERC
koja je odgovarala mojim nastojanjima da se usavršim ne samo kao spiker
već i kao voditelj i tonac.

Moja sledeća stanica je radio OM. Kasnije ozbiljno iskustvo i usavršavanje stičem u radiju NAJ.

Velikim zalaganjem i stalnim usavršavanjem,
uspeo sam za kratko vreme da izgradim svoj vokalni stil.
Svako novo snimanje za mene je novi izazov.

Trudim se da budem uvek staložen, pribran i maksimalno posvećen zadatku.
Od avgusta 2008. započeo sam rad u medijskoj kući LOTEL. U početku samo na radiju gde su mi specijalnost radio reklame,
više puta sam priznao da uživam dok ih stvaram.


Posle godinu dana započinjem rad i na LOTEL televiziji, od njenog osnivanja učestvujem u modernom i uzbudljivom projektu. Graditi nešto ispočetka je ozbiljno iskustvo iz kojeg sam mnogo naučio i ako Bog da tek ću.

Iskreno ne mogu da se setim šta je to bilo presudno u odluci za novinarstvo i televiziju. Možda sam samo sledio svoj osećaj koji me je vodio od najranijeg detinjstva. Dok su druga deca odlazila na spavanje posle crtanih filmova, ja sam opčinjeno ostajao uz televizor i gledao Dnevnik.

Pored novinarskih zadataka, emisije za decu i mlade MALA RADIONICA kao i kviza za decu PITALICE ZA SVEZNALICE radim kao prezenter Vesti i ponosan sam što mi je ukazano poverenje da ovako ozbiljan posao obavljam na najvećoj i najgledanijoj televiziji u Loznici.

Ponosan sam što drugi cene moju pouzdanost, nesputan duh, vedrinu i to što sam uvek spreman da pomognem.
Snimam audio priče za mladog pisca Stefana Simića koji studira sociologiju na filozofskom fakultetu u Beogradu, i do sada je objavio dve knjige "Pustite nas" i "Odjeci ljudskog".

Svojim najvećim profesionalnim uspehom smatram rad sa decom, i promovisanje mladih talenata i to je za mene najveći kapital. Obožavam da u vreme novogodišnjih i božićnih praznika posetim decu u kostimu Deda Mraza.